Een serie e-books als PDF over verschillende steden en dorpen in Nederland met prachtige foto's en informatie, ook zeer leerzaam voor kinderen. Deze e-books PDF kan gebruikt worden op alle plaforms,
Mac, Windows, IOS, iPad, e-readers, Android.

Prijs 3 euro per e-book.

www.hulsbergen.eu

Giethoorn Venetië van het Noorden
Giethoorn is een dorp met een rijk verleden in de kop van Overijssel. Het
werd rond 1230 gesticht door de Flagellanten, religieuze vluchtelingen
uit het Middellandse Zeegebied. Vele huizen staan
op eilandjes die alleen via bruggetjes te bereiken zijn. Bijna alle huizen langs de grachten hebben rieten daken.
55 pagina's PDF met prachtige foto's en informatie, ook leerzaam voor kinderen.
Prijs: 3 euro
‘s-Hertogenbosch de stad van Jheronimus Bosch
In 1185 kreeg ‘s-Hertogenbosch, dat ook wel Den Bosch genoemd wordt, stadsrechten van de hertog Hendrik I van Brabant. In deze tijd werd eveneens de bouw van de Sint- Janskathedraal voltooid en leefde de bekende kunstschilder Jheronimus Bosch, wiens werken erg beroemd zijn en in Den Bosch en in vele andere musea in de wereld te bewonderen zijn.
Bezoek het Jheronimus Bosch Art Center.
Binnendieze
Een rondvaart door en onder DenBosch. Je vaart op de rivier de Binnendieze door smalle watersteegjes en onder de historische panden en pleinen van Den Bosch.
49 pages PDF met mooie foto's en informatie, ook geschikt voor kinderen.
Prijs: 3 euro
3 euro met Paypal
3 euro met Paypal
Breda Nassaustad
Breda, een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het rijke verleden (Breda is Nassaustad bij uitstek!) en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over. Kom trendy winkelen, bewonder de prachtige monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen.
Bezoek de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda is één van de top 100 monumenten van Nederland. Wie aan de Catharinastraat in Breda de poort van het Begijnhof binnenstapt, waant zich eeuwen terug in de tijd.
81 pages PDF met mooie foto's en informatie, ook geschikt voor kinderen.
Prijs: 3 euro
De vestingstad Brielle of ook wel Den Briel kreeg zijn stadsrechten 1330.
Op 1 april 1572 veroverde de geuzen Brielle ‘in de naam van Oranje’. De Spanjaarden verloren daarmee voor de eerste keer hun gezag van een Nederlandse stad.
‘Op 1 april verloor Alva zijn bril’. Brielle was tevens de woonplaats van de grote zeeheld Maarten Harpertsz. Tromp.
Brielle door de stad vind u 420 monumenten, met als middelpunt de Sint Catharijenkerk uit 1417.
76 pagina's met foto's en informatie, ook leuk voor kinderen.
Prijs 3 euro
3 euro met Paypal
3 euro met Paypal
Naarden - Vesting
Naarden-Vesting had van 1685 tot 1915 twee stadspoorten, de Utrechtse en de Amsterdamse Poort, gebouwd door de Amsterdamse architect Adriaan Dortsman. De Amsterdamse Poort is in 1915 gesloopt.
De Utrechtse Poort werd in 1877 vervangen door het poortgebouw dat er nu nog staat. Boven: Brug vanaf de Utrechtse Poort naar ravelijn.
53 pagina's met foto's en informatie, ook leuk voor kinderen.
Prijs 3 euro
De Vecht en Loosdrecht
De Utrechtse Vecht of kortweg Vecht is een Nederlandse rivier die door de provincies Utrecht en Noord-Holland loopt. De rivier begint bij de Weerdsluis in de stad Utrecht en mondt zo'n 40 kilometer verder bij Muiden uit in het IJmeer. Onderweg stroomt de Vecht onder andere langs de plaatsen Maarssen, Breukelen, Loenen en Weesp.
Oude kaart van de Vechtstreek uit 1719 door Daniël Stoopendaal.
49 pagina's met foto's en informatie, ook leuk voor kinderen.
Prijs 3 euro
3 euro met Paypal 3 euro met Paypal
Dordrecht is een echte monumenten stad; met gebouwen die dateren uit de middeleeuwen, typisch Dordtse gevels, voorname patriciërswoningen, pakhuizen, kerken en watertorens.

95 pagina's met prachtige foto's en informatie, ook leuk voor kinderen.
Prijs 3 euro
UTRECHT
Utrecht is het kloppende hart van Nederland. Een stad met een unieke dynamiek. Klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldformaat, moderne architectuur, trendy winkels en verrassende musea. Utrecht is rijk aan cultuur en historie. Utrecht bruist van het leven. 65.000 studenten. Een volle culturele agenda. Gezellige terrassen. Gastvrije
restaurants. Dát is Utrecht.
80 pagina's met prachtige foto's en informatie, ook educatief voor kinderen.
Prijs 3 euro
3 euro met Paypal
3 euro met Paypal
Slot Loevestein
De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie perioden: de middeleeuwen, de periode als staatsgevangenis en de periode als onderdeel van de Hollandse Waterlinie. De meest markante periode in de geschiedenis van het slot is ongetwijfeld het slot als staatsgevangenis. Door de gevangenschap en ontsnapping van de internationaal beroemde rechtsgeleer
50 pagina's met prachtige foto's en informatie, ook educatief voor kinderen.
Prijs 3 euro
De Biesbosch
Het Nationaal Park De Biesbosch is enig in zijn soort: een zoetwatergetijdengebied van 7.000 hectare, met kronkelige kreken, zompige wilgenbossen en een bijzondere flora en fauna. In dit unieke gebied kunt u behalve kijken en genieten ook van alles doen.

47 pagina's met prachtige foto's en informatie, ook educatief voor kinderen.
Prijs 3 euro
3 euro met Paypal
3 euro met Paypal
Museumkwatrier
Noordbrabants Museum en het Stedelijk museum's-Hertogenbosch
Dit e-book geeft een prachtig beeld van de twee musea.
35 pagina's.
Prijs 3 euro
e-book about the Australian Aboriginals and the Torres Strait Islanders
41 pages with special photographs and information, these photo's were taken by Roderick Hulsbergen for the first photobook on the Aboriginals called
"The Aborifine Today" 1971.
Dit e-book is in het Engels.
Price: 3 euro
3 euro met Paypal
3 euro met Paypal
CHINA-REMEMBERED
This book is a reflective insight into China’s past, at the dawn of its regeneration. From downtrodden isolationism, at the end of the Cultural Revolution, the Republic has transformed itself into an economic powerhouse without parallel - all within 25 years. The watershed of this change was Deng Xiaoping’s ‘Four Modernisations’ speech to the Central Committee of the Chinese Communist Party in December 1979, in which he advocated reforms that would ultimately make China the envy of the world

This e-book is only in English.
Prijs: 3 euro.
Het Land van Altena Noord Brabant
is een streek in het noorden van de Nederlandse provincie Noord- Brabant die begrensd wordt door de Merwede in het noorden, de Afgedamde Maas en het Heusdensch Kanaal in het oosten, de Biesbosch in het westen en de Bergsche Maas in het zuiden. De grootste plaats in het gebied is Werkendam. De historisch belangrijkste plaats is de vestingstad Woudrichem.
De dorpen die tot het Land van Altena behoren zijn: Andel, Drongelen, Eethen, Giessen, Meeuwen, Rijswijk, Uitwijk, Waardhuizen, Woudrichem, Aalburg, Wijk en Aalburg, Babyloniënbroek, Dussen, Genderen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Veen, Werkendam en Almkerk.
71 pagina's met foto's en informatie, ook leuk voor kinderen.
Prijs 3 euro
3 euro met Paypal 3 euro met Paypal
Blaricum het oude dorp van de erf Gooiers.
Het dorp heeft nog een argrarische verleden, met zijn monumentale boerderijen met de rietgedekte daken, de hulsthagen en mooie smalle wegen. Het dorp is een erfenis van een tijd waarin er een ander leven werd geleid. Om het unieke dorpskarakter te behouden is de kern van Blaricum in 1967 aangewezen als beschermd dorpsgezicht.
Prijs 3 euro
Vestingstad Woudrichem
De Vestingstad Woudrichem dat ligt in het Land van Heusden en Altena.
Het stadje Woudrichem, dat tevens de hoofdplaats was van het omringende Land van Altena, heeft een veelbewogen historie achter de rug. In 1356 krijgt Woudrichem, ook wel genoemt Woerkum, stadsrecht. Stad en Land van Altena behoorde tot het
gewest Holland en maakt pas sinds 1815 deel uit
van Noord- Brabant. e-bookmet prachtige foto's en informatie.
3 euro met Paypal
3 euro met Paypal
Het Schildersdorp Laren
Dit e-book geeft een prachtig beeld van Laren met meer dan 60 pagina’s met prachtige foto’s. Laren heeft een sfeervolle woon- en winkelomgeving, waar het karakteristieke van het oude dorp, met zijn Saksische boerderijen behouden is gebleven. Winkelen is bijzonder populair, maar ook de gezellige terrasjes, Café’s o.a. het Bonte Paard, uitstekende restaurants en in de zomer de poffertjeskraam. Maar Laren kent ook opmerkelijke evenementen, Sint Jansprocessie, Art Laren, Oogstfeesten, Laren Jazz, Dorpsdiner, de inMarkt en in december IJs op de Brink. Maar Laren heeft ook tal van speciale Galeries en natuurlijk Singer Laren met prachtige tentoonstellingen.
Prijs: 3 euro
Baarn en Lage Vuursche
Baarn ligt op de grens van de provincies Utrecht en Noord- Holland, tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Eemvallei. Men schat dat Baarn in de twaalfde eeuw ontstaan is en rond 1350 krijgen de inwoners van
Baarn stadsrechten, verleend door de bisschop van Utrecht.
De Lage Vuursche is een klein dorp in de gemeente Baarn. In de omgeving
bevinden zich een aantal landgoederen, waaronder Kasteel Drakenstein, Paleis Soestdijk, landgoed Pijnenburg, de Ewijckshoeve en Kasteel de
Hooge Vuursche.
Prijs 3 euro
3 euro met Paypal
3 euro met Paypal
Copy-right Roderick Hulsbergen ©
This e-book shows the life and work of Dutch painter and sculptor Han Hulsbergen ( 1901 - 1989 ) who lived in de small town called Blaricum Holland. This became the hide-out for many artist, painters and sculptors, like Anton Mauve, Raoul Heijnckes, Karel Appel, Hooykaas and many others. Here you can see the many facets of his work, from portraits to cubist work and abstract paintings. Through his continuous experimentation with materials, he found a concrete mixture which enabled him to sculpt as one would with clay. He called his invention “Meliora Beton”.
3 euro met Paypal